Arbonina sjajna infografika o korisnicima društvenih mreža

Infografiku "Facebook VS Instagram" izradila je agencija Arbona. Zbog kvalitete podataka koji su prikazani, prenosim ovaj članak.

Na Facebooku se nalazi gotovo pola Hrvatske (skoro 2 milijuna korisnika).
Želite li biti u koraku s konkurencijom i doći do ciljane publike, vrijeme je da se angažirate i na društvenim mrežama. Ako ste još "li-la" i niste sigurni na kojim se društvenim mrežama oglašavati, za sve postoji rješenje! U ovom slučaju, infografika koja detaljno prikazuje tko je to na društvenim mrežama!

Arbona je specijalizirana digitalna agencija koja se primarno bavi oglašavanjem na Google-u, optimizacijom za tražilice (SEO), YouTube marketingom, Facebook marketingom te e-mail marketingom.


Vjerujem kako ti ova infografika može pomoći u planiranju sadržaja za društvene mreže.

Tekst u originalu možeš pročitati na Arboninom sajtu.Na kojoj društvenoj mreži je tvoja ciljana skupina?


Neki preferiraju Instagram jer obožavaju fotografirati, pratiti popularne brendove što iz svijeta mode, a što iz svijeta uređivanja interijera, pa Facebook imaju tek reda radi. Drugi obožavaju Facebook radi načina komunikacije, druženja, odličnih nagradnih natječaja koje njihovi omiljeni brendovi organiziraju svako malo, a i zbog mogućnosti praćenja trenutnih akcija.  Dobro proučite infografiku i otkrijte koja vas društvena mreža poziva da se na njoj oglašavate :) Neki od najzanimljivijih podataka:

4 od 9 stanovnika RH koristi Facebook
1 od 4 stanovnika RH koristi Instagram
Na Instagramu je više populacije od 13-17 godina nego na Facebooku
Na Facebooku prevladavaju korisnici starosti 25-34 godine
Na Instagramu prevladavaju korisnici starosti 18-24 godine
Grad Zagreb sveukupno ima 680 000 Facebook korisnika te 410 000 Instagram korisnika


Interesi korisnika društvenih mreža

Kada govorimo o oglašavanju na društvenim mrežama, veliku ulogu imaju i interesi korisnika prema kojima možemo usmjeriti naše oglase. Vjerujem da će oglašivačima biti zanimljivo vidjeti da se:

  • na Facebooku i Instagramu u grupi interesa "Hobiji i aktivnosti" najviše nalaze korisnici usmjereni na umjetnost i glazbu;

  • na Facebooku u grupi interesa "Zabava" najviše nalaze korisnici koji vole igre i videoigre te glazbu, dok se na Instagramu pretežito nalaze oni koji vole glazbu i filmove;

  • na Facebooku i Instagramu mnogo korisnika vole pratiti pojedini sport ili se njime aktivno bave;

  • na Facebooku u grupi interesa "Shopping" najviše nalaze korisnici koji općenito vole shopping kao i kupnju odjeće, dok Instagram korisnici pretežito vole kupovati igračke i kozmetiku.

Pogledajmo Infografiku - struktura Facebook i Instagram korisnika u Hrvatskoj (Arbona 2019.)Infografika - struktura Facebook i Instagram korisnika u Hrvatskoj

Ako želiš pričati priču ⬇️


Ako želiš stvarati odnos, ako želiš postići svrhu, ako želiš ostaviti trag - sadržaj je prvi korak. Stvar koju ja znam. Javi se još danas da pišem za tebe.

NEWSLETTER

Hvala ti što si došao skroz do kraja.

Jesi li se subskrajbao već ili ćeš tek sada?