Arbonina sjajna infografika o korisnicima društvenih mreža

Infografiku "Facebook VS Instagram" izradila je agencija Arbona. Zbog kvalitete podataka koji su prikazani, prenosim ovaj članak.

Na Facebooku se nalazi gotovo pola Hrvatske (skoro 2 milijuna korisnika).
Na Facebooku se nalazi gotovo pola Hrvatske (skoro 2 milijuna korisnika).
Želite li biti u koraku s konkurencijom i doći do ciljane publike, vrijeme je da se angažirate i na društvenim mrežama. Ako ste još "li-la" i niste sigurni na kojim se društvenim mrežama oglašavati, za sve postoji rješenje! U ovom slučaju, infografika koja detaljno prikazuje tko je to na društvenim mrežama!

Arbona je specijalizirana digitalna agencija koja se primarno bavi oglašavanjem na Google-u, optimizacijom za tražilice (SEO), YouTube marketingom, Facebook marketingom te e-mail marketingom.


Vjerujem kako ti ova infografika može pomoći u planiranju sadržaja za društvene mreže.

Tekst u originalu možeš pročitati na Arboninom sajtu.


 


Na kojoj društvenoj mreži je tvoja ciljana skupina?


Neki preferiraju Instagram jer - obožavaju fotografirati, pratiti popularne brendove što iz svijeta mode, iz svijeta uređivanja interijera, itd. - pa Facebook imaju tek reda radi. Drugi obožavaju Facebook radi - načina komunikacije, druženja, odličnih nagradnih natječaja koje njihovi omiljeni brendovi organiziraju svako malo, a i zbog mogućnosti praćenja trenutnih akcija.  Dobro proučite infografiku i otkrijte koja vas društvena mreža poziva da se na njoj oglašavate :) Neki od najzanimljivijih podataka:

4 od 9 stanovnika RH koristi Facebook
1 od 4 stanovnika RH koristi Instagram
Na Instagramu je više populacije od 13-17 godina nego na Facebooku
Na Facebooku prevladavaju korisnici starosti 25-34 godine
Na Instagramu prevladavaju korisnici starosti 18-24 godine
Grad Zagreb sveukupno ima 680 000 Facebook korisnika te 410 000 Instagram korisnika

 

Interesi korisnika društvenih mreža

Kada govorimo o oglašavanju na društvenim mrežama, veliku ulogu imaju i interesi korisnika prema kojima možemo usmjeriti naše oglase. Vjerujem da će oglašivačima biti zanimljivo vidjeti da se:

  • na Facebooku i Instagramu u grupi interesa "Hobiji i aktivnosti" najviše nalaze korisnici usmjereni na umjetnost i glazbu;

  • na Facebooku u grupi interesa "Zabava" najviše nalaze korisnici koji vole igre i videoigre te glazbu. Dok se na Instagramu pretežito nalaze oni koji vole glazbu i filmove;

  • na Facebooku i Instagramu mnogo korisnika voli pratiti pojedini sport ili se njime aktivno bave;

  • na Facebooku u grupi interesa "Shopping" najviše nalaze korisnici koji općenito vole shopping kao i kupnju odjeće, dok Instagram korisnici pretežito vole kupovati igračke i kozmetiku.

Pogledajmo Infografiku - struktura Facebook i Instagram korisnika u Hrvatskoj (Arbona 2019.)Infografika - struktura Facebook i Instagram korisnika u Hrvatskoj

 

Ako želiš pričati priču ⬇️


Ako želiš stvarati odnos, ako želiš postići svrhu, ako želiš ostaviti trag - sadržaj je prvi korak. Stvar koju ja znam. Javi se još danas da pišem za tebe.