Kako da "O nama" donese para vama?

Ovo je kratki vodič za ubojiti tekst "O nama" + 3 primjera.

Ovo je kratki vodič za pisanje teksta "O nama"
Tvoja krila su velika. I nije im mjesto u krletkama tipičnih tekstova "O nama".

Ima jedna tajna. Najbolje da je otkrijemo odmah s' početka. Tekst "O nama" je zapravo tekst - o vama.


U tekstu o nama, najmanje treba biti tebe, mene i nas (tvoje firme). Puno više, da ne kažem sve - treba biti u smjeru tvog kupca . Njega. Jedne osobe.

A ja mislio ...


Znam. Zvuči malo bezveze. Mislio si da je "O nama" prilika da ispričaš svoju životnu priču. Da se pohvališ rezultatima. I na koliko kvadrata se prostire tvoja firma.


Sve to zvuči super. I za sve to ima mjesta na tvojoj web stranici. Ali tome nije mjesto u tekstu "O nama". Jer tu ne pišeš o sebi. Tu pišeš zašto si tu za svog kupca. Kako da njemu pomogneš da svoj život lansira u nebesa.


Tvoj kupac je došao na tvoju web stranicu jer želi znati kako mu ti možeš pomoći. Pomoći zaraditi. Pomoći živjeti. Pomoći da bude sretniji, uspješniji, zdraviji. Da ima više para, više vremena, više volje za životom. I to je cilj koji treba zadovoljiti tekst "O nama".


Kako napisati tekst "O nama".
Šaka iskrenosti i dobre namjere. Komadić duše. Nešto strasti. Ključni su sastojici za tekst "O nama".

To što si ti počeo sa dedom devedeset i neke, je zgodna priča za ispričati u blogu. Ako si pokupio nagrade, imaš postignuća i dobio si priznanja - to je sjajan tekst za tvoj press kutak. Na koliko kvadrata se prostire ured je hit priča za fleksanje pred ekipom na nekom seminaru, konferenciji i roštilju. Sve ima svoje mjesto. Sve ima svoja pravila.Ovo je recept za ubojiti tekst "O nama"


TKO: Mi smo (nadopuni šta). I pronađi svoj razlog kako je tvoja tvrtka JEDINA. Budi jedini za nešto. Nađi u čemu se krije tvoja posebnost. Tvoja specifičnost. Tvoje "zašto". Ono što "izuva iz cipela" koliko je jednostavno. Jedini obrt, jedina tvrtka, jedina kompanija koja ...


KAKO: Koja nudi - pruža - pravi - radi ... Ili specijalizirana - usmjerena - organizirana - primjenjuje ... kužiš sad smjer u kojem idem. Odaberi jaku riječ koja govori šta ti radiš. Može biti glagol. Aktivno stanje. Kao da si preko glave u tome. Izvuci svoju bit. Ono što jesi ili svojim djelovanjem težiš biti.


KLIJENTI: Za (ovog čovjeka), sasvim sigurno (ovog čovjeka) i bez greške (ovog čovjeka). Ili za (ovu skupinu) koja (ove stvari) radi (na ovaj način). Ili (za tebe) koji si (dio ovoga). Zato je važno znati tko je tvoja ciljna grupa, tko su ljudi koje želiš vidjeti da stoje u redu ispred tvog dućana. Njima se obraćaš.


GDJE: Onaj kutak svemira u kojem živi, diše i stvara tvoja ciljna skupina. Dio kugle zemaljske na kojem boravi tvoje malo poslovno carstvo. Lokacija u kojem se osjeća magija tvojih proizvoda, usluga i postojanja.


ŠTA: Tu napiši razlog zbog kojih tvoj kupac treba tebe, tvoju uslugu, tvoj proizvod. Ono zašto si mu ti prva adresa. Kad dođe kod tebe dobije TO. Zapravo, baš to - evo, zamisli da si u svom poslovnom prostoru - kupac stoji na vratima i pita te "šta ima tu za mene?" Taj odgovor ide ovdje. Jedna rečenica. Direktno u glavu.


KADA: U kojem vremenu. U kojem roku. U kojoj situaciji. U kojem životu. Koja je to prilika kada se tvoj kupac nalazi na tvojim vratima.Ovo su 3 primjera teksta "O nama"


Posluži se inspiracijom. I odvali svijet svojim uvodom. Svojim predstavljanjem. Svojim tekstom. Ako ne znaš sam, uvijek možeš doći k meni.

Primjer 1 - Butik ženske odjeće

Mi smo jedino mjesto u Rovinju, na kojem tvoj karakter dolazi do izražaja. Uz jedinstvene komade odjeće prilagođene osobnosti mlade poslovne žene. Koja želi osvojiti svijet svojim izgledom i svojim znanjem. Koja gradi stil po svojim osjećajima i svojim uspjesima. U vremenu kada svaka žena nalikuje jedna drugoj, ti biraš biti svoja. Ti biraš sebe.


Primjer 2 - Knjigovodstveni servis

Mi smo jedini ured u Zagrebu, koji tvome poslu donosi petu zvjezdicu. Svojim stručnim znanjem stojimo na prvoj crti obrane malog poslovnog carstva od hrvatske birokracije. Za tvoju firmu od 10 zaposlenih, u kojoj svaki čovjek i svaki kupac vrijedi više - naše specijalizirane usluge pomažu ti da kvalitetno vodiš svoje financije. U vremenu nesigurnih tržišta, mi smo tvoja sigurna adresa.Primjer 3 - Moj. Osobni.

Ja sam jedina samostalna content writerica ➡️ Koja piše kompliciran sadržaj jednostavnim riječima ➡️ Na web stranicama i društvenim medijima ➡️ Za tvrtke koje žele biti malo bliže kupcu, nego što je to, njihova konkurencija.

Tekst "O nama" je kratka priča. U kojoj ti imaš jednu minutu. Da svojim riječima osvojiš osobu koja čita. Da ona iz uloge posjetitelja postane kupac tvog proizvoda, tvoje usluge i tvoga brenda. Napravi to kako treba.Tajna teksta "O nama"


Danas se svi volimo praviti pametni. U želji da budemo "doktori znanosti" za najobičnije stvari. Zaboravili smo biti jednostavni i prizemni. Kratki. Jasni. Precizni.


Počni graditi odnos sa svojim kupcem. Puno prije nego je on postao tvoj kupac. Daj mu sebe prije nego što ti je dao novac. Napravi prvi korak prema povjerenju. Povjerenju iz kojeg nastaje odnos. Tekst "O nama" nije izmišljotina. Ne bi trebao takav biti. Ne bi trebao biti fleksanje parama, položajima i ugledima. Treba biti ono tko ti jesi. Ti. Glava i brada svoga poduzeća. Čovjek koji je imao razlog zbog kojeg je pokrenuo priču koja je danas tvoj posao. Tu priču trebaš ispričati. Svojim ljudima. Svojim kupcima. Svojim followerima. From the bottom of your heart. Iz dubine duše. Ravno iz srca.


Kada je tekst "O nama" zapravo tekst o tvojim čitateljima, onda tvoj čitatelj želi postati tvoj kupac. Želi postati više od toga. Želi postati follower tvoga brenda. Pa formula koju sam ti ja, maločas gore dala, to je vodič koji ti pomaže da dobro izraziš sebe. Tajni sastojak priče, zapravo je povjerenje. Povjerenje koje gradi odnose. Odnose koji donose prihode.

Pro tip

Tekst "O nama" + slika iz tvog preduzeća, čine jako dobar par. Zaboravi Freepik, Unsplash i svaki drugi servis gotovih slika koje se mogu kupiti za par dolara.


Snimi fotku mobitelom. Snimi je profesionalnim fotićem. Pozovi službenog fotografa ako hoćeš. Da slika tebe, tvoj tim i tvoj proces na usluzi tvog kupca. Ili, ... Možeš nacrtati skicu. Škrabalicu, sirovu. Čak i ako imaš dvije lijeve ruke. Možeš što god poželiš. Sve dok je osobno. I dok u tome ima duše.


Jer ... Osobni pečat ne može se kupiti. On nema cijenu. I nema konkurenciju.

 

Za tebe piše Jelena. Žena od sadržaja.


Riječi su moj fah. Moj razlog zbog kojeg sam ustala jutros iz kreveta. I razlog zbog kojeg sam sinoć ostala do kasno budna. Moj tekst "O nama" je da tvoj tekst "O nama" pretvorim u priču. Zbog koje će tvoj kupac ostati duže i pročitati još jednu rubriku. Ostaviti tebi svoju kunu. U vremenu kada sve počinje sa "imali smo viziju, slušao sam tatu i krenuo sam na misiju". Ja pričam osobnu priču. Za tebe.


 

U okviru ovotjednog newslettera, svojim pretplatnicima ponudila sam opciju besplatne izrade teksta "O nama". Ako želiš biti dio VIP kluba, pretplati se na moj newsletter za sadržajne pogodnosti dostojne visokog društva slova ⬇️