Roki ako je budžet nula, ne moraš ti biti mulac

Ovo je jedini surovi tekst, koji u ovom kršu od vremena, brutalno jednostavno iznosi 3 konkretna primjera kako započeti suradnju. Bez uvijanja, fancy izraza, zavlačenja u nezgodna tjelesna mjesta i podilaženja. Za one koji vole primiti direktno u glavu i bez okolišanja.


Zoomiranje kao oblik života posljednjih godinu dana :)

Ok, jasno nam je svima. Kotač sa parama sporo se okreće ove godine. Vjerovatno i još nekih godina nakon ove. Stis'o se keš k'o figa u džepu. Sve po principu drž', ne daj. Sad se sa oprezom bira i partner i suradnik i kupovina. I to je odlična stvar. Znaš kako kreativci postanu kreativni kada nedostaje stvari na koje su navikli!? Jako dobro - zato su kreativci.


No, da ne odemo predaleko. Budžeti su skromni, poslovi potrebni. Htjeli bi svi da se kotrlja keš što je moguće više. Pa hajmo onda dati tko šta može. Ako tražiš usluge (moje ili bilo čije), a budžet je ograničen ili jako jako skroman - evo 3 konkretna prijedloga kako započeti suradnju kad je takva kisela situacija.
Roki, tu počinje važno, dobro čitaj

1. Odredi prioritete i delegiraj ono što ne možeš sam


Išta je bolje nego ništa. A vjerujem da si čuo za bar jednu babu koja je pričala: "Nemoš sinko i ovce i novce." Baba je bila u pravu. Kreni tu gdje jesi, sa onim što imaš i napravi ono što možeš. - Svaki 'life kauč' ikad. I on je također u pravu.2. Uzmi Konzultacije ili Analizu umjesto gomile sadržaja


Ne možeš reći da nisam mislila na sve. I btw, cijene su prava sitnica - akcijske uz sad već dobro poznatu parolu #KoronaFurajDalje - evo klikni tu.

U ovom slučaju, tekstovi neće biti pisani direktno iz pera profesionalca. ALI će biti pisani prema uputama profesionalca. U momentu kada ne možeš platiti najbolju uslugu, možeš platiti dovoljno dobru uslugu.


Budi čovjek koji plaća dovoljno dobru uslugu. Jer uvijek netko može jeftinije, pa te na kraju izađe skuplje.#SveJasno #PametnomDosta

3. "Daj da bi dobio" - tip for life

  • Kada tražiš popust na popust;

  • Ili povećanje opsega posla za isti novac;

  • Ili veću količinu za isti keš;

  • Ili bi rastavio suradnju na XY mjeseci


TIP FOR LIFE: Ponudi svoj doprinos na ime dobre suradnje. Meni za jedan tekst treba ista količina vremena, dala ja tebi popust ili ne.


Ako me tražiš da se ja odreknem svog dijela vremena i novca u tvoju korist - koju ćeš svoju korist ti ponuditi meni - ako ti je obostrano zadovoljstvo u suradnji bitno, naravno.

U Konzumu još uvijek ne primaju 'Dobru Volju' k'o valutu. Erste me također nije izvjestio da platim kredu kamenčićima s puta. Kakvo je došlo vrijeme, i na vodu iz pipe ide neka vrsta poreza. Dakle, samo sport i lijepo ponašanje. Fer play. Korektna igra. Ja tebi-ti meni, jedan lijep odnos uzajamnog poštovanja. Ova godina je zaslužila da postanemo lijepi ljudi. Nema razloga da čekamo još jednu 2020. da se ponovi. Pa da se opet trznemo na 6,3.Samo ljubav u doba korone <3


Par stvari koje nisu poželjne nikad ili kako da budeš kisela osoba


Za slučaj da niste znali, samo kratki reminder ↓

  1. Nemoj žicati. Nemoj. Ako se već nisi stavio u svoje cipele i provukao se kroz filter "šta da mene neko žica preko granice dobrog ukusa", onda uzmi pristojnost u obzir. Što dobro može izaći iz posla koji je počeo žicanjem (popusta, rokova, količine, nadopuni sam dalje).

  2. Nemoj tražiti ponudu, besplatne uzorke, probne periode, nečije vrijeme, dobru volju i živce - ako stvarno nemaš namjeru početi, platiti, napraviti, itd. I to isto spada u kategoriju #fuj kiselih ljudi.

  3. Ne forsiraj ono što ne ide. Ako je komplicirano na početku, neće postati ništa lakše kasnije. Možda energija nije tvoja vortex priča. Možda ni vortex ostvarenih želja nije nešto na što kidaš. Zato batali priču i ganjaj suradnju koja te opčinjava umjesto da budeš mlak. Život je da budeš strastven i jak. (Slušam Lepu Brenu iz 80-ih u pozadini, ne zamjeri na ovoj rimi).Kako zatražiti suradnju u 2021. godini, a da ne ispadneš mulac? Budi čovjek, to je već puno.


Završetak


Sve sam ti omogućila da budeš kulturna poslovna osoba u ovim novim vremenima. I ne samo to, slijedi ova 3 jednostavna pravila i bit ćeš vrlo poželjna suradnička persona. How about that?


Da ne zaboravimo i #KoronaFurajDalje pogodnosti koje sam smislila za poduzetnike oprezne sa budžetom. E tako. Sad kad smo sve setapirali za dobar start, možemo krenuti u ozbiljnu sadržajnu edukaciju. Na redu je tekst o tome kako pisati blog. Koje su najčešće greške (nemoj ih raditi), koja su pravila pisanja (koja treba slijediti). A bit će nešto i free za downloadati.

Ja sam Jelena. U vremenu formalnih tonova i kompliciranih rečenica, za tebe pišem jednostavan sadržaj, jasnim i konkretnim riječima. Šibni mail ako ti se dopada.Bonus: Isprika svim ljudima prema kojima sam ja bila kisela osoba. Rođena sam da učim i da radim najbolje što znam. Ovaj tekst nastao je iz osobnog iskustva. Greške su tu da ih ispravljam.