Ovo je jedina konkretna analiza sadržaja za web stranicu!

Sadržaj je glavna komponenta svake web stranice. Kako on izgleda i kako bi trebao izgledati - dva su najvažnija pitanja. Analiza sadržaja daje odgovor. I baš zato ovaj tekst.

vaki puta kada tvoj web vidi novog posjetitelja, otvori mu vrata svoga sadržaja.
Svaki puta kada tvoj web vidi novog posjetitelja, otvori mu vrata svoga sadržaja.

Sadržaj od tvoje web stranice može napraviti luksuzni hotel sa 5 zvjezdica. Šarmantni apartmančić pun toplih priča. Ili pak zapušten špajz prošlih i neostvarenih ideja.


Sadržaj je fini miris koji se širi iz kuhinje. Sadržaj je prekrasan pogled iz dnevnog boravka. Sadržaj je provokativna misao spavaće sobe. Zagonetnost koju kriju vrata špajze. Dobrodošlica, iza zvona ulaznih vrata, tvoga doma. U ovom slučaju tvog weba.


Sadržaj je osobna iskaznica svake web stranice i web shopa.


Može se uvući pod kožu tako da posjetitelj nikada i ne želi napustiti tvoju stranicu. A može nakostriješiti sve i jednu dlaku - tako da ovaj pobjegne glavom bez obzira i rijetko kad se vrati uopće.


Bez obzira imaš li ogroman web shop sa nekoliko tisuća proizvoda, ili si tek mali lokalni proizvođač i u svakom proizvodu krije se tvoja duša - sadržaj je ključna stvar tvog doma na digitalnoj adresi.Kako bi trebao izgledati sadržaj tvoje web stranice?


Poanta sadržaja na tvojoj web stranici je - razmaziti posjetitelja riječima. Kako bi se on pomaknuo u smjeru otvaranja novčanika, vađenja kartice i kupovine promišljeno opisanih proizvoda. A da pri tome osjeća zazubice dok iščekuje paket na vratima svoje kuće. Iz koje se, narafski, širi fini miris kuhanja, zadivljujuć pogled dnevnog boravka i provokativna misao spavaće sobe.A ovako bi trebao izgledati sadržaj tvoje web stranice ako držiš do svog posla i svog kupca:


⭐️ Zavodljivi, šarmantni i emotivni opisi proizvoda i usluga koji će nježno milovati ego posjetitelja tvog web shopa. Umjesto konfekcijskih, strogo tehničkih, suhoparnih kopija koje se prostituiziraju od konkurenta do konkurenta.


⭐️ Energični vodiči, uvjerljivi primjeri, i funkcionalne liste - mali su dio bogate blog rubrike koja mami čitatelja, da se iznova utopi, u svakoj novoj priči. Ideje koje strpljivo brišu prazne pokušaje ljubomorne konkurencije.


⭐️ Suptilna pozivnica u vidu newslettera. Nastavlja pričati tvoju priču, u inbox sandučiću VIP pretplatnika. Sa idejom da (potencijalni) kupac ima na raspolaganju - informacije o svemu što se događa sa brendom + njemu pomaže da živi kvalitetniji, ugodniji, ljepši život. Za razliku od beskarakternih prodajnih letaka koji se prečesto distribuiraju u formi newslettera.


⭐️ Kutak za medije koji jednostavno i čisto ističe najvažnije - intervjue, suradnje i ponosne momente jednog brenda. Značajno podiže ugled tvoje online destinacije. Osim toga, suradnja sa medijima i influenserima, predstavlja strateški korak u pozicioniranju tvoje web stranice na digitalnim prostorima.

⭐️ Legitimacija svakog brenda i nužno pravilo posla, danas su društvene mreže. Upravo one otvaraju vrata za sadržajni razvoj karaktera brenda i osluškivanje pulsa tvojih (potencijalnih) kupaca. Ili pak postaju primjer tuge, koja ne razumije važnost ove prilike.Sadržaj je ono što čini razliku tvoje web stranice. Sadržaj je ono zbog čega će se posjetitelj tvoje web stranice zaljubiti u brend, tvrtku i tvoj posao.
Sadržaj je ono zbog čega će se posjetitelj tvoje web stranice zaljubiti u brend, tvrtku i tvoj posao.

Razlika između dobrog i lošeg sadržaja otprilike je takva da - dobar sadržaj efikasno rješava probleme web posjetitelja i nudi mu rješenje prije nego se on zapita o tome. Loš sadržaj skromno popunjava prostor predviđen za neka kreativnija slova.


Analiza sadržaja web stranice


Šablonizirani opisi proizvoda, blogovi pisani radi reda, newlsetter isključivo prodajnog karaktera i društvena mreža sa hrpom nagradnih igara - je stvar prošlosti i ne pripada više ni ovom vremenu ni ovom mjestu. Riječ je o muzejskim primjercima kako se to radilo nekada.


Danas priču vode junaci, koji su spremni napraviti iskorak u svom smjeru. Slijediti svoju dušu, svoju strast prema poslu. I sadržajem web stranice ispričati priču svog postojanja.Izrada sadržaja je kontinuirani proces, u kojem, biranim riječima i određenim tehnikama gradimo odnos između tebe i tvojih kupaca.

Analiza sadržaja utvrđuje zastupljenost elemenata sadržajnog marketinga u kategorijama:

  1. Opis proizvoda / usluge

  2. Blog

  3. Newsletter

  4. Društvene mreže

  5. Drugi web tekst - opći sadržaj, PRAnaliza sadržaja web stranice dolazi na 20 stranica. Sadrži informacije o zastupljenosti elemenata sadržajnog marketinga na tvojoj stranici. I donosi konkrente prijedloge i smjernice za sve daljne aktivnosti. Koje možeš poduzeti sam ili uz moju pomoć.


Što analiza sadržaja ima za tebe?


☑️ Saznaj kakvo je stvarno stanje opisa proizvoda + kako ih možeš poboljšati! ☑️ Otkrij da li blog služi prosječnom kupcu tvog web shopa + o čemu pisati dalje!

☑️ Uputit ću te kako napraviti newsletter i koji sadržaj staviti za početak!
Želim analizu sadržaja svoje web stranice!


 

Ako želiš pričati priču ⬇️


Ako želiš stvarati odnos, ako želiš postići svrhu, ako želiš ostaviti trag - sadržaj je prvi korak. Stvar koju ja znam. Javi se još danas da pišem za tebe.